De ultieme gids om te overleven borstkolven op het werk gratis schema

Gaat u een paar weken nadat u uw baby hebt gekregen weer aan het werk? Zweet u het idee van melk pompen op het werk uit? Hier's wat je moet weten.

Bijgewerkt op 6 december 2018

Gaat u een paar weken nadat u uw baby hebt gekregen weer aan het werk?

Zweet je na te denken over het idee om op het werk melk te pompen?

Zo ja, dan bent u niet alleen. Zoveel vrouwen hebben in je schoenen gelopen als het aankomt op deze kwestie. Ik weet het omdat ik er een was.

Toen ik zwanger was van mijn eerste baby, had de gedachte om mijn borstkolf mee te nemen naar mijn werk en een plek te vinden waar ik hem kon gebruiken me zo zenuwachtig gemaakt. Het kantoor waar ik werkte was niet kindvriendelijk en dat zou niet veranderen alleen maar omdat ik had besloten er een te hebben.

Maar, hoe nerveus ik ook was, ik wist dat ik niet zou stoppen met het geven van borstvoeding omdat ik me zorgen maakte. Ik moest mijn ongemak doorstaan en het beste doen wat ik kon om mijn baby te verzorgen.

Dus, ik sprak met andere moeders en deed wat cyber searches tot ik een plan had dat me een beetje beter over mijn situatie liet voelen. Ik ben blij om te delen wat ik heb geleerd om andere moeders te ontzien van de angst die ik voelde.

Terug naar de checklist voor het pompen van het werk

De gebalanceerde mama

De voetbalmama Blog

Deel deze afbeelding

Deel deze infographic op uw website:

Ken uw rechten

Borstvoeding op het werk kan oncomfortabel zijn, maar als iemand u er moeite mee heeft, denk er dan aan dat het uw goed recht is.

Ik voelde me zo ongemakkelijk toen ik met mijn baas over borstvoedingsopties moest praten, maar ik had een andere collega die er onbevreesd over was. Ze stond erop dat ze haar de tijd gaf om borstvoeding te geven en dat ze een kamer mocht gebruiken die niet de badkamer was waar ze haar in eerste instantie wilden plaatsen.

Ik wou dat ik zo hard gevochten had voor mijn rechten, maar ik was veel verlegener dan zij. Als je zo iemand niet in je kantoor hebt, moet je die rol misschien op je nemen, of je je er nu prettig mee voelt of niet. Sommige bazen en bedrijven hechten nog geen waarde aan de rol van borstvoeding. Hopelijk zal dat op een dag veranderen, maar tot dan moeten we blijven vechten.

Hier is wat u moet weten over de rechten die u als borstvoedende moeder in de Verenigde Staten heeft op grond van de federale wet “Break Time for Nursing Mothers”.

  • Wie is gedekt: Helaas niet iedereen. Het heeft betrekking op werknemers die al onder de Fair Labor Standards Act (bron) vallen. Lees de sectie hieronder voor meer informatie hierover.
  • Hoe het helpt bij het geven van borstvoeding aan moeders: Aangezien gezondheidsprofessionals borstvoedingssuperieur zijn ten opzichte van flesvoeding, werd deze wet in een poging om werkende moeders te helpen borstvoeding te blijven geven, in het leven geroepen. Het dwingt werkgevers om hun werknemers een pauze te geven, zodat ze tijdens werktijd borstvoeding of afkolven kunnen geven. Het vereist ook dat ze hen een plaats geven waar ze wat privacy kunnen hebben tijdens het afkolven.
  • Zijn er regels of voorwaarden: De privékamer waarin je mag pompen kan geen badkamer zijn. Niemand mag in de kamer kunnen kijken terwijl u borstvoeding geeft of pompt (dus als u een bekende kantoorperverte heeft, kunt u een zucht van opluchting inademen).
  • Wie handhaaft deze wet: Dit hangt af van de plaats waar de persoon bescherming geniet. Voor degenen die beschermd worden door de FLSA is de waakhond van deze wet de U.S. Department of Labor’s Wage and Hour Division. Zij hebben een algemeen gratis servicenummer dat u kunt bellen als u problemen ondervindt. Het nummer is 800-487-9243. Nochtans, zouden de staatshoven en de agentschappen de wet met die afdwingen die onder staatswet worden beschermd.
  • Hoe lang kan ik pompen: Het tijdgedeelte van de wet is voor interpretatie vatbaar – het vereist dat u een redelijke hoeveelheid tijd krijgt om te pompen. Deze tijd wordt echter niet noodzakelijkerwijs betaald, tenzij je baas al voor iedereen een pauze heeft betaald. Je moet deze keer echter niet voor alles wat het de moeite waard is melken – je moet pompen en weer aan het werk gaan. Tijdens de lunch wilt u eten tijdens het pompen om tijd te besparen.

Wie is gedekt – In Depth

Zoals bij alle zaken die met de wet te maken hebben, zijn de zaken zelden eenvoudig en gemakkelijk te begrijpen. We hadden dus een advocaat die ons precies uitlegt wie er onder de wet valt. Dankzij Tennille Hover, advocaat, The Employment Law Solution: McFadden Davis, LLC voor de volgende reactie:

De federale wet bepaalt dat werknemers die werken voor werkgevers die onder de Fair Labor Standards Act (FLSA) vallen en niet zijn vrijgesteld van sectie 7, waarin de eisen van de FLSA inzake overuren worden uiteengezet, recht hebben op een pauze om melk uit te drukken.

Hoewel werkgevers op grond van de FLSA niet verplicht zijn om pauzes in te lassen voor zogende moeders die zijn vrijgesteld van de vereisten van sectie 7, kunnen zij op grond van de wetgeving van de staat verplicht worden om dergelijke pauzes in te lassen.

Bijgevolg zouden veel moeders die borstvoeding geven, worden beschermd, omdat zij weliswaar niet onder de FLSA vallen, maar waarschijnlijk wel onder de wetgeving van de staat.

Negenentwintig staten, het District of Columbia en Puerto Rico hebben wetten met betrekking tot borstvoeding op de werkplek. (Arkansas, Californië, Colorado, Connecticut, Delaware, Georgië, Hawaï, Illinois, Indiana, Louisiana, Maine, Minnesota, Mississippi, Montana, New Hampshire, New Jersey, New Mexico New York, North Dakota, Oklahoma, Oregon, Rhode Island, Tennessee, Texas, Utah, Vermont, Virginia, Washington en Wyoming).

Daarnaast bestrijkt de FLSA ziekenhuizen, scholen en overheidsinstellingen ondanks de FLSA-dollarvereiste. De FLSA is ook van toepassing op huishoudelijk personeel, zoals huishoudsters, koks, tuinmannen, verplegers, verpleegkundigen of thuiszorgers, als zij ten minste 1.900 dollar ontvangen van één werkgever in een kalenderjaar, of als zij in totaal meer dan acht uur per week voor één of meer werkgevers werken.

Like this post? Please share to your friends:
Ouders & Kinderen
Geef een reactie

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: